Perinatale kinesitherapie, of pre en postnatale oefeningen, helpen om het lichaam voor te bereiden op de bevalling, het herstel na de bevalling en om het lichaam in conditie te houden.

We werken individueel per half uur, niet in groep.

Op voorschrift van de gynaecoloog of huisarts krijgt u 9 beurten terugbetaald door het ziekenfonds. We splitsen deze 9 beurten op in 2 delen :

  • Prenatale sessies
  • Postnatale sessies

 

pre en postnatale kine, Kinepraktijk Haneveld els aerts kinesist

Prenatale sessies.

 Prenatale kine kan vanaf de 20e week van de zwangerschap. We leren u de juiste ademhalingstechnieken aan voor het opvangen van de contracties of weeën en we leren de juiste perstechniek aan. Verder leren we ook enkele oefeningen aan voor het versterken van de bekkenbodemspieren, wat belangrijk is voor na de bevalling. Allerlei kwaaltjes die kunnen voorkomen worden besproken, en indien mogelijk verholpen, ruglast is bv een veel voorkomende lastige kwaal tijdens de zwangerschap. Rugsparende aanwijzingen kunnen een enorme verlichting zijn!

 

Postnatale sessies.

Postnatale kine kan vanaf de 6e week na de bevalling, of bij een keizersnede vanaf de 10e week. Tijdens deze sessies gaan we het juiste spierevenwicht tussen rug –en buikspieren herstellen, en de verzwakte bekkenbodemspieren terug aansterken om problemen op latere leeftijd zoveel mogelijk te voorkomen. Verder worden tijdens deze sessies de juiste ergonomische houdingen bij het verzorgen, voeden en dragen van de baby aangeleerd om rug- en nekklachten te vermijden.

 

pre en postnatale kine, Kinepraktijk Haneveld els aerts kinesist